"> Το Χωριό | Άγιος Νικήτας, Λευκάδα
Your message was sent successfully

Άγιος Νικήτας

Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τοπικές ανέσεις

Στον παραλιακό οικισμό του Αγ. Νικήτα θα βρείτε παντοπωλεία και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜs), καθώς επίσης παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορείτε να γευτείτε γνήσιες λευκαδίτικες συνταγές.

Άγιος Νικήτας

Το χωριό

Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τοπικές ανέσεις, θα βρείτε ψαροταβέρνες, εστιατόρια, καφέ-μπαρ, μίνι μάρκετ, καταστήματα αναμνηστικών, ATM, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, στάση λεωφορείου και την όμορφη εκκλησία του Αγίου Νικήτα.

Όλα αυτά βρίσκονται στον πλακόστρωτο πεζόδρομο, ο οποίος προσφέρει μια ατελείωτη θέα στον Ιόνιο ορίζοντα με τα κρυσταλλικά νερά του και τη γραφική αμμουδιά.

Η παραλία προστατεύεται από έναν “τοίχο με νερό”, έτσι είναι πολύ ασφαλής και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Υπάρχει μια σπηλιά στην αριστερή πλευρά της παραλίας που μπορείτε να κολυμπήσετε μέσα και να περάσετε από την αίθουσα των βράχων και να χαλαρώσετε στη μικρή αμμώδη παραλία.

Απολαύσετε τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ χαζεύοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και ζήστε τη νυχτερινή διασκέδαση στα πολλά καλοκαιρινά μπαράκια

Παραλίες

Για να επισκεφθείτε

Ο Άγιος Νικήτας περιβάλλεται από τις πιο όμορφες παραλίες στη Λευκάδα, τον Άγιο Νικήτα, το Μήλο, τα Πευκούλια, το Κάθισμα, τα Καβαλικευτά και τη Μεγάλη Πέτρα (Καλαμίτσι), τον Γιαλό, τους Εγκρεμνούς και την πιο διάσημη παραλία το Πόρτο Κατσίκι (μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο) .